Maatwerk én Bewust Hergebruik in een Retro Atelier

Twee vliegen in één klap

 

'Hergebruik'   Wat is dat eigenlijk?

 

Is dat opnieuw ergens gebruik van maken?

 

Onze oudere generatie ging en gaan zuinig met hun spullen om. Veel van hen hebben dan ook armoede, oorlog en een recessie gekend. Hierdoor vinden oudere mensen het nog steeds moeilijk om alles in de kraakwagen te zien verdwijnen. Zij willen hun zorgvuldig bewaarde spullen graag zien hergebruiken. Daarom komen veel van deze vintage materialen als schenkingen terecht bij Retro Atelier Gaaf Kind in Bilthoven.

 

 

 

'Maatwerk'   

 

In het atelier werken mensen die maatwerk nodig hebben. Zij knappen oude meubeltjes, lampen en accessoires weer op en/of leren ondernemen in de praktijk. Zo wordt niemand buitengesloten en leveren zij een bijdrage aan een betere wereld.

 

 

Waarom Retro?

 

Retro is weer hip is. Jonge mensen passen de kleuren oranje, bruin, geel, paars en groen zijn weer toe in hun interieur. Voor een leuke prijs koopt deze nieuwe generatie Bewust Retro spulletjes omdat zij de wegwerpmaatschappij beu zijn.

Het is zo leuk om te zien wat mensen er met tweedehandsspulletjes van weten te maken! Creativiteit viert hoog tij. Sommigen voeren het heel ver door! Zo gaaf! Samen met mijn team, probeer ik op deze manier, een steentje bij te dragen aan Bewust Hergebruik van Retro materialen.

 

 

 

Mijn hoop gaat uit naar meer bedrijfjes die volgen.

 

Ingrid Verkuil

 

Openingstijden van het Retro Atelier:

Het atelier is te bezoeken van woensdag t/m vrijdag van 12.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

 

Adres: Uilenpad 8 in Bilthoven.

 

Telefoon: 06-17116863

 

Je kunt ons volgen op Facebook: Retro Atelier Gaaf Kind


 

Contact:

ingridverkuil@gmail.com

 

06-17116863