Als je echt gaat staan voor wie je bent

 

Zijn "anders" zijn had zij wel gezien maar de uitslag van het psychiatrisch onderzoek was toch echt shocking. Ze keek als ouder heel anders naar haar kind. In ieder geval niet als abnormaal maar nu moest zij er echt aan geloven. Dat het op school niet lukte had dus dáár mee te maken.

 

Of deed ze als opvoeder toch iets verkeerd? Was ze te soft? Was ze te streng? Of zou het door de scheiding zijn gekomen? Had zij de stress van de scheiding doorgegeven aan haar kind? Of gaf zij iets door uit haar familiesysteem?

 

Haar zoektocht begon. Als een fanaat begon ze te lezen over AD(H)D, autisme, Gilles de la Tourette, dyslexie, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Ze probeerde het allemaal met haar hoofd te begrijpen. De boeken gaven inzichten en handelingsadviezen waarmee ze voor school een handleiding schreef over hoe leerkrachten het beste met haar kind konden omgaan. Op advies van de psychiater gaf zij haar zoon medicatie en ze nam hem mee naar therapie.

 

Of het hielp?

 

Het geploeter haalde weinig uit. Ze zeiden op school dat ze hem niet konden helpen (handelen) en adviseerden opname in de psychiatrie. Door dit bericht raakte zij behoorlijk in paniek en was zij verbouwereerd over de waanzin van dit idee. Opname? Hem uit zijn enige veilige omgeving halen die hij heeft? Haar moederinstinct zei daarom resoluut nee! 

 

Van zijn 4de tot aan zijn 11de jaar draaide alles in haar leven vanwege de problemen op school om haar kind. Dag en nacht was ze ermee bezig. Van leven ging zij naar overleven en ze zette zichzelf zolang op de tweede plaats.

 

Haar onmachtgevoelens grepen haar aan en het maakte haar heel onzeker. Er kwamen heel veel tranen van verdriet en er zat ook veel opgekropte boosheid en teleurstelling.

Doordat zij opname weigerde en geen school het meer met haar zoon aandurfde kwam haar kind thuis te zitten.  Op haar werk moest zij zich in allerlei bochten wringen en het werd zo ondoenlijk dat zij ontslag nam. Toen zaten er opeens twee personen thuis.

 

Elk nadeel heeft zijn voordeel

 

Dit thuiszitten bleek allerlei voordelen te hebben. Er kwam lucht en ruimte voor bezinning. Wat wilde ze nou echt? Waarom was zij hier in godsnaam op aarde? Had haar kind hier iets mee te maken?

 

 

Gemaakt door Trea Zeefat. Fotografie Rosalina Stevens.
Gemaakt door Trea Zeefat. Fotografie Rosalina Stevens.

 

Haar reis begon. Ze noemt het de reis van Pippi Langkous omdat toen ze nog een klein meisje was, haar ware verlangens heeft herkend toen zij keek naar de films van dit authentieke meisje uit Zweden. Pippi spiegelde haar behoeften aan gelijkwaardigheid, vrijheid, geborgenheid, creativiteit, respect, rechtvaardigheid, rust, harmonie, liefde, verbondenheid, kwetsbaarheid en avontuur.

Tijdens haar reis gaf ze zichzelf de ruimte om te worden wie ze is. Nu richt zij haar leven in naar haar eigen zin. Maar klaar met haar reis is zij nog lang niet. Er is nog zoveel om te ontdekken, te ervaren en te leren. 

 

 

 

Wil je meer weten over haar reis? Ze heeft er aandacht aan besteed in haar boek 'Mogen zijn wie je bent, dat is geluk!' over de klokkenluidersfunctie van kinderen met labels, als spiegel voor onze samenleving.

Meer informatie is te vinden op haar website: www.gaafkind.nl

 

 

Net doen alsof...werkt niet meer.

De tijd van net doen alsof is afgelopen.

Wat je zegt moet je doen,

het toneel spelen is voorbij.

 

Je kunt jezelf niet langer voor de gek houden.

Je zal haarfijn voelen wanneer je niet eerlijk bent

naar jezelf, wanneer je niet kiest voor dat

wat goed is voor jou.

 

De energie van onechtheid zal niet langer energetisch

ondersteund worden. Wat betekent dat je uiteindelijk

zonder energie komt te zitten wanneer je je niet verbindt

met de nieuwe energie, wat betekent oprecht en eerlijk

zijn naar jezelf.

 

Dit geldt ook voor alles wat er in de maatschappij gebeurt,

de politiek, de bankenwereld, de zorg en het onderwijs,

wanneer het niet oprecht en eerlijk is ,

zal het niet langer werken.

 

Dat wat niet eerlijk is komt naar buiten.

Financieel gewin ten koste van zal niet langer 

een basis kunnen vormen.

Oprechte en eerlijke intentie, ter ondersteuning van,

wordt het nieuwe normaal.

 

Daar gaan we naar toe, maar voordat dat kan gebeuren

moeten de leugens zichtbaar worden.

Het ware verhaal, dat wat werkelijk is gebeurd 

en op basis van welke intentie, zal een web blootleggen 

waardoor we ineens begrijpen dat we slapend zijn gehouden,

dat is het moment van wakker worden voor velen.

Net doen alsof.....werkt niet meer.

 

Anniek Oosting 

Lichtflits

 

Over de auteur: Ingrid Verkuil heeft jaren gewerkt in het (speciaal) onderwijs als leerkracht, remedial teacher, dyslexie-specialist en was coördinator en begeleider van hoogbegaafde kinderen. Zij is afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijks Universiteit Utrecht, heeft de gevorderde opleiding Talentbegeleider bij Novilo gevolgd en coacht nu kinderen die Mooi Anders zijn. 

 

Je kunt haar volgen op Facebook:

- Mogen zijn wie je bent, dat is geluk

- Gaaf Kind

- De Reis van Pippi Langkous

 

     www.gaafkind.nl
www.gaafkind.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

Contact:

ingridverkuil@gmail.com

 

06-17116863